mitt i veckan

nu har helvetet brytit loss... det har kommit lite över en decimeter snö, det blåser och kommunen tycker att vår parkering e "teräng" i och med att den inte skottas så nu får jag ställa bilen längst bort på gatan och plummsa igenom all snö. jag såg ut som en Yeti när jag väl satte mej i bilen.
jag kan bara tänka mej hur det kommer se ut i morron, och i morron MÅSTE jag bara iväg, jag har personalmöte en mil bort så jag kan knappast gå.

Jag har fått Tradera-feber :P jag har köpt ett par ballerina skor (passande för detta vädret) en vårjacka och en smaragd grön blus. jag har några till bud som jag väntar på så håll tummarna.

om en vecka ska jag äntligen tattuera mej, det ska bli en körsbörskvist på ryggen, med en massa blommer runt om... jag e lite nervös, fast bra-nervös

På söndag ska mamma, jag och Totte åka och kolla på en liten kattunge, han e runt 4-5 veckor gammal och ursöt. jag svar och såg han för några veckor sedan och han måste vara ännu sötare nu när han e lite äldre. Än så länge har vi inte kommit på något namn till den lille killen. jag föreslog Prinsen men Totte va inte så posetiv som jag :S
vi får väl se vad det blir, men det ska vara ett namn som man kan ropa lätt och så måste det ju passa vår lilla kille... det slutar väl med att han blir kallad "Killen" tills han blir kastrerad :D

Nä nu ska jag smyga ut till köket, ta mej en kaka och en kopp te och sedan smyga tillbaka till sängen. förhoppningsvis utan att väcka min underbara sambo

jobba-kväll

ska snart åka och jobba, e lite nervös :S inte för att jag tror att jag ska svimma eller så.
de e bara så att vi har fått in några nya på min sida och jag har varit ledig och sjuk de senaste 5 dagarna så jag har ingen anning om hur pass dåliga dom e, eller hur mycket hjälp dom behöver. och jag har den oturen  att jag e själv på min sida ikväll.
Bella och  Lena kommer självklart hjälpa mej men dom jobbar ju på andra sidan av avd. så dom har ju lika stor koll på mina boende som jag har, men det ska vi nog klara. jag får plugga på pärmarna innan vi drar igång med kvällsmaten. men jag har för mej att de nya e så pass klara att man kan prata med dom.
det ska nog gå bra :D håll tummarna.

det blir fullt upp i morron. jobbar till 12.11 sen ska jag iväg till bilprovningen kl 12.40. efter det tänkte jag passa på att simma en stund innan jag hämtar upp Totte efter hand jobb kl 15.30.

sen ska nog resten av veckan vara lugn... men man vet ju aldrig


Lördag kväll

Det blir en lugn kväll. vågar inget annat :S
Igår när jag va på jobbet häll jag på att svimma, som tur e så e vi ju vård-personal så jag blev ompysslad och beådrad att åka hem, så jag sjukskrev mej idag åxå, men jag ska till jobbet i morron iaf.

jag hittade en hel del på Ullared, fast inte så mycket kläder som jag brukar, det blev ett par taits och ett par träningsbyxor. annars så blev det en hel del scrapping, och afrikanska tavlor till vardagsrummet. Vi fick 8 underbara glas av mamma, av återvunnet glas. dom e transparanta med färgad rök i. helt underbara, tack mamma!!! jag köpte en present till totte åxå, men jag vågar inte skriva vad ifall han skulle få för sej att läsa detta :P sen blev det lite annat småsaker som alltid bara flyger ner i vagnen :D

jag ska åka och besiktiga bilen på måndag, och jag e lite nervös... jag vet inte varför riktigt, bilen går ju som den ska. men jag har aldrig besiktigat en bil innan :S sen efter det tänkte jag åka och simma, jag måste kolla med jobbet för jag tror att man kan få ett årskort billigare... vore rätt bra. de e inte billigt att gå och simma.

Totte ska köpa en tattuerings-maskin på måndag.
Jag har sagt att han ska få göra en fransk lilja på mej sen när han har övat lite, de ska bara vara konturer så det ska nog inte vara några problem. vem vet han kanske blir riktigt bra :)

Totte och hans bror lanar (jag tycker att de gör inget annat här om helgerna) så jag sitter och har inte så mycket att göra... hade det varit lite varmare så hade jag nog gått ut en stund men det e för kallt :( och simmhallen har stängt. i och med att de e folk hemma kan jag inte flumma runt som jag gör när jag e själv. 

Jag hittade två gammla pälsjackor i klädkammaren igår. Jag fick dom av mormor för nästan ett år sen. en mörkbrun med mocka inslag och en ljust brun. dom e riktigt varma och sköna, och snygga :D

nä nu ska jag göra lite te och sätta mej och titta på tv, det måste ju finnas något bra att titta på. 




Ingen kisse :(

När jag ringde uppfödaren idag fick vi reda på att vår lilla Ozzie dog i helgen :(
Lill-killen hade börjat kräkas och sen gick det fort, men jag undar lite verför hon inte ringde mej när det hände???
Men mamma, jag och Lena åker till Ullared iaf... lite tröst-shopping.
Sitter jag hemma så grubblar jag bara. men på ullared så e man social, man shoppar, och på vägen dit och hem måste man ju konsentrera sej på vägen...

Vi får se om vi hittar någon annan liten katt, mamma känner en som har kattungar så vi ska dit och kolla någon dag. Dom kattungarna är barnbarn till min katt, Stella, så det blir ju lite specielt på det viset.

Nu e jag ledig i två dagar, sen e det jobba-helg som står på schemat. Totte pratade om att han och hans lillebror Tobbe skulle lana.

Annars händer det inte så mycket nu i dagarna...



Kalmarhem kan dra något gammalt och mögligt över sig

Skadar det att vara trevlig när man pratar med någon i telefonen???
Uppenbarligen tycker dom på kalmarhem det, jag har pratat med två stycken på två dagar och båda e lika snäsiga och benhårda, GAAH... jag va inte på bra humör efter de samtalen. Stackars mina jobbakompisar som fick stå ut med mej innan jag lugnade ner mej.
Men vi har lagt en intresseanmälan på två lgh nu så vi får väl se :S

Efter jobbet gick Madde och jag och simmade en stund medan killarna höll på med sina datorer.
Jag måste kolla med aktiv-fritid på måndag, så jag kan få simma till ett billigare pris, annars blir det lite dyrt, men jag kommer inte lägga av. man måste ju röra på sej och jag e lite kräsen när det är angående träning.
Jag HATAR att sringa omkring och känna mej svettig, äklig, och helt slut. Så jag har fyra saker att välja mellan.
1: Simma (såklart)
2: Yoga (vilket faktiskt finns här nu, JIPPI)
3: Vattengympa
4: Promenader, fast nu e det för kallt, halt eller så e all snö bara slaffs och glaffs :(

1,2 och 3 kan jag få billigare i och med att jag e kommunanstäld. 4an kräver bara lite bättre väder och ett par bra skor ;)

jag vill ha 20+, sol, en strand, bada lite, sola lite, äta en massa nyttig, god frukt, kanske en paraply drink ;)
just nu e det bara bada som jag kan fixa.

Jag e väldigt nervös inför onsdag när vi ska hämta den nya kissen, vi har (nog) bestämt oss för namnet Ozzy. inget ovanligt men vi kom inte överrens om något annat. Min röst låg på Charlie men det sa Totte helt nej till
:(

Totte omformaterade min data idag, OHH vilken skilnad, jag som hade varit berädd på att jag måste köpa en ny snart, tror inte det behövs innan sommaren iaf. Det e helt underbart, datan reagerar faktiskt innan jag hinner somna. Igår kväll skulle jag installera Nero, det slutade med att jag somnade och fixade sista installeringen nästa morgon.


När madde och jag var påväg hem från simhallen ringde totte, det droppade från vårat tak, mellan hallen och vardagsrummet :(  det va inte så mycket och det slutade efter ett tag, men jag ringde hyresvärden och han ska komma och kolla i morron. antagligen så e det en dusch ovanför och därför varierar droppandet, eller så srider det sig i taket innan det droppar mer. jag ringde runt 17.30 så jag tycker att det e konstigt att han inte kommer förren imorron...
men men vad vet jag, uppenbarligen inget :P

God natt


Ny lgh

Vi var och tittade på en ny lgh idag. en tvåa i funkabo. Den va riktigt fin, ljusa tapeter, vi kan få badkar om vi vil, SÅKLART!!! balkongen va helt ok. Ska ringa hennes hyresvärd i morron och vara så trevlig så dom bara inte kan säga nej.
det ända negativa jag kan tänka mej e att packa ner allt igen... vi flyttade hit i november.
visst vi blir av med ett extra rum och nästan halva lgh i yta. men vem har sagt att vi behöver såhär mycket yta till att börja med???

Om en vecka ska mamma och jag och kanske min svärmor till falkenberg och hämta hem vår nya lilla kisse. såklart ska vi förbi ullared på vägen, det e ju olagligt att inte göra det :D


Fredag

Det blir en liten svart oriental för oss, han ska hämtas om två veckor :D
han bor i Falkenberg så det blir en resa förbi Ullared samtidigt. inte illa

jag ska jobba i kväll så det blir inget fredagsmys för mej. sen ska jag upp tidigt på lördag och jobba...
men men sånt e livet, men jag har underbara jobbakompisar som gör dagarna lättare.
Totte och hans bror ska nog lana hela helgen så han lär inte sakna mej alltför mycket ;)

i och med att vi köper lillkillen så får tattueringen dröja lite, men det kan jag leva med.

på måndag ska mamma och jag ha en "mor-dotter"-dag, shoppa lite, in på ikea och spendera pengar där och äta lite gott. jag ser fram mot det, sedan jag flyttade in till stan har vi inte träffats så mycket. Vi har båda  oregelbundna arbetstider så det kan vara svårt att passa in.

bye bye


En ny kisse i "huset"

Jag och min sambo har letat efter en ny katt, och i går hittade jag en undearbar liten kille.
Vi har två siameser sedan tidigare och den nya e en liten oriental.
Min mamma har köpt en katt i från samma uppfödare för två år sedan, Lilla Obi, och han e vi alla störtkära i så jag vet att det e en bra uppfödare som bryr sej om sina kattungar och ger dom en bra "barndom".

Den nya killen e ebony som det heter i kattvärlden, eller på vanlig svenska så e han svart. och med de gröna ögonen som orientaler får blir det en häftig kontrast + att deras svarta päls glänser som bara den.
uppfödaren har än så länge inte svarat på mitt mail men jag skickade det sent i går kväll. så om hon inte har svarat i kväll så ska jag ringa i morron förmiddag innan jag sticker till jobbet.
jag e lite orolig för hur Tingeling kommer reagera på en kattunge, hon fick ju flytta hit pga att hon inte accepterade en kattunge som mamma köpte... men nu e det ju en pojk + att vi har mindre katter än vad min mamma har och jag har en känsla av att Tingeling e lyckligare nu. Hon har även kastrerats sedan hon kom hit så vi får hoppas på att hon accepterar den nya lille. om det blir något.

Önska mig lycka till :D




Duktiga dagen

Jag var och simmade efter jobbet idag och det är något av det bästa jag har gjort på länge, så avkopplande.
Efter unnade jag mej en halvtimme i solariet, jag måste erkänna att jag sov mesta av den tiden :P
jag flög till bilen efter, inte ens den kyliga januari luften kunde få mej på dåligt humör efter det.

Så jag har kommit fram till att jag ska simma en gång i veckan (minst) och sola kanske två ggr i månaden, men det blir nog på jobbet i så fall, de e lite billigare och jag måste ju inte ta det efter att jag har simmat... fast det vore önskvärt.

Idag har jag till och med varit så duktig att jag har planerat vad vi ska äta i kväll, annars brukar det bli att vi i panik rotar i skåp och kyl/frys efter något ätbart när magen börjar skrika. så i kväll blir det wookade grönsaker med strimmlad kyckling(marinerad i sweet chulli sås) och lite ris till det...
Vi får väl se om det blir ätbart. Jag kan inte skryta med att jag e så bra på att laga mat... fast det kan ju bero på att jag inte har försökt så många gånger ;)

Ha en go kväll

Nu åkter julen ut

Idag åkte alla julsaker ner i lådan... så skönt att ha det "vanligt" hemma igen.
Alla som känner mej kan intyga att jag Älskar julen men julsaker ska vara uppe långt innan jul, jag börjar pynta i mitten av november, men efter julen så vill jag ha bort allt. Jag ville ta bort det på annandagen men jag tyckte att det e lite festligare vid nyår om det glittriga fick vara kvar.
Det e tre julsaker kvar, en julby i porslin (vi har inte hittat lådan det ska ligga i), julgranen (fast den e bara grön, inget glitter eller så) och sen står det ett ljus på vardagsrummsbordet som har ett "jul-aktigt" mönster.
men snart e granen nere, byn nerplockad och ljuset nerbrunnet.

Jag hittade ett par kuddar på jotex som jag ska beställa, ljusa med skissade elefanter på.
vi ska försöka ha afrika-tema i vardagsrummet. just nu e det en blandning av afrika/asien/fotolls-stadium.
Det ska nog bli bra när vi väl har fått ordning på det hela.
Asiensakerna ska in i sovrummet och aikflaggan får vara kvar där den är. den smälter inte in men den e en del av lgh. det var en av de första sakerna vi satte upp i lgh.

jag skulle vilja sparka guldsmeden som har hand om våra förlovningsringar. det har gått en månad och dom e fortfarande inte klara. Jag vet inte ens hur dom ser ut så jag håller på att spricka av nyfikenhet, jag vet bara att dom e i guld + att min ring e säkert fel strl (jag fick min i julklapp så jag har inte varit med och provat dom) så då får jag lämna in den en gång till så då tar det ännu längre tid innan jag få ha min ring på mitt finger :(

Ska jobba 7.30-12.00 i morron, det känns lite konstigt, jag har inte vart på jobbet sedan i måndags(har vart ledig och sjuk) vi får väl se om stället finns kvar ;)
den 1 januari blev det rökförbud så jag kan tänkamej att det e en hel del sura miner och trytande tålamod. Då e det nog tur att jag har en kort dag :D
Efter jobbet hade jag tänkt sola lite och sedan åka bort till simhallen och simma några varv... men vi får väl se hur det blir med det. jag har sagt i flera år att jag ska börja simma regelbundet men det blir kanske någon gång ibland, om ens det. Annars tycker jag om att promenera men nu e det för kallt och med tanke på min klumpighet så e en promenad just nu förrenat med livsfara. eller iaf med brutnaben :P

nää nu ska jag titta klart på Star Wars, klippa Totte och sen krypa ner i min varma säng.





2010- och fullmåne

Första dagen på året
jag hade jätte trevligt igår och det blev inga olyckor av något större slag denna gången (lättnad)
på något sett blev det efterfest hos oss, så vi träffade några nya grannar, jätte trvliga. det visade sej att tjejen och jag hade gått i samma skola i ett år. När jag gick första ring så gick hon tredje.
Jag tänker inte ge några nyårslöften, för det första så brukar jag glömma dom i mitten av februari och för det andra så kommer jag inte hålla dom iaf :P

Nu väntar jag på att Totte ska spela klart så vi kan sätta oss och äta lite och sätta igång filmen. Det blir Titanic i kväll. de va evigheter sedan jag såg den sist.

I morron ska jag plocka ner allt julpynt + storstäda, det ser ut som kriget här hemma :P
Det ska bli så skönt att få bort allt pynt och få det som vanligt... ja eller få det som jag vill ha det.
Måste ringa min hyrevärd för vi vill målaom i sovrummet. jag tror inte att det ska bli något problem, vi har valt en diskret gråfärg.

Läste klart Dan Browns bok "den förlorade symbolen" och jag tyckte att den va läsvärd men den e inte i samma klass som "Da vinchi-koden" eller "änglar och demoner".

nää nu ska jag titta på titanic och sen börja plocka undan lite pynt

God natt



RSS 2.0